donderdag 2 februari 2012

It giet oan!

 Heb je gisteren ook de film 'De hel van '63' gezien? Wat een timing! Nu heel Nederland met ingehouden adem afwacht tot de rayonhoofden van de Friese Elfstedenvereniging de legendarische woorden 'It giet oan' (het gaat door) uitspreken, laten ze deze verfilming van de meest barre tocht de tochten zien. Het schijnt de beste bekeken film op tv sinds 7 jaar te zijn! Als schaatsfan moest ik natuurlijk ook kijken. De romantische kant hadden ze er natuurlijk mooi bij verzonnen, maar het blijft een mooie verfilming van een typische Nederlandse fenomeen. Je zult als buitenlander maar net deze dagen in Nederland komen wonen en je afvragen waar al die Nederlanders het toch over hebben!
 Mocht hij gereden worden, dan laat ik hem dit jaar aan me voorbij gaan. Nog iets meer trainen, en eerst even een startbewijs voor mekaar krijgen. Die krijg je namelijk niet zomaar, je moet je voor laten dragen door 2 zittende leden. Nu is mijn vader zittend lid (hij heeft 3 kruisjes, dus heeft hem al 3x uitgereden), die zou best willen tekenen......
Maar zover is het nog laaaaang niet!

Maar eerst, de patchwork en Quiltdagen in Vijfhuizen! Alles is ingepakt, Dorien maakt zuurkool en erwtensoep, dus dat wordt smullen! Tot dinsdag worden er geen pakketten en bestellingen verstuurd. De winkel is WEL GEWOON OPEN! José en Jeroen staan je bij met raad en daad.

En ik ga samen met Dorien weer heerlijk logeren bij haar. Zou ze weer lekkere dingen uit haar Aga toveren? En is ze gegroeid als quilter in een jaar? Vorig jaar met de beurs in Vijfhuizen is ze aangestoken met het quiltvirus en hier kun je haar vorderingen zien. En wist je dat ze ook een schaatster is? Ik heb mijn schaatsen meegenomen, en voor haar huis gaan we het ijs testen! Als er ijs ligt wordt er een verlichte ijsbaan gemaakt. Wat een plek he om te wonen! Zo, dit was mijn laatste blogje tot dinsdag. In de tussentijd kun je me volgen op Facebook; gewoon me even toevoegen als vriendje!! Ik laat je regelmatig zien wat er allemaal gebeurt op de beurs en tijdens de gezellige winteravonden.

Happy Quilting!

Dorry

8 opmerkingen:

Bertie zei

Oh wat leuk die film, ga ik bekijken als ik in nl ben. Hier weten ze niet wat het is om zo opgewonden te raken over de Elfstedentocht:)
Wat een leuke kleur Aga!!
Je boek is aangekomen, heb post gestort, bedankt Dorry!

Bed, breakfast en quilts zei

wat een reclame DOrry!!, We kunnen nog niet op het ijs, wel kunnen we een duik nemen, het golft en er zitten eenden in!
tot zo, Karen

betty prins zei

Wat een goeie film was het, ik heb me zitten bibberen...
Veel plezier in Vijfhuizen, ik kom zaterdag even gedag zeggen (als wij niet insneeuwen..)

Marga (MarPie) zei

Weet dat je de foto's nu niet kan zien maar ik heb ze geplaatst.zie hier
Dank je wel dat het mocht.
Groetjes,
Marga♥

Lida zei

Wat leuk dat je bij Karen logeert, nu die is zeker gegroeid, maar ja ze was al een ervaren naaister! Heel veel plezier, gezelligheid en succes gewenst!
Lida

ine m zei

Dorry, weet je dat deze film bewust is ingepland vanwege die elfstedenkriebels?
Op het programma stond een aflevering van inspector Lewis.

ine m zei

Tenminste dat denken alle Lewis fans ☺

Supergoof zei

Ik heb 'm uit gezet toen er zoveel gingen vallen, het was te echt,...
;o)
Als ik moed verzameld heb ga ik weer verder kijken, want het was wel spannend.
Welkom thuis!
:o)