maandag 18 juni 2012

koken en zomeractiviteiten

iemand anders maakte deze foto, want ik was t glad vergeten....
Gisteren had ik een oude favoriet weer eens van de planken gehaald; 

Zelfgemaakte rucolapesto 

met pasta en cherrytomaatjes (deze week in de aanbieding bij Appie).

Ondanks het feit dat we massaal in NL denken dat het een slechte zomer is, groeit de rucola in mijn tuintje als kool. En als ik hem z'n gang laat gaan, dan schiet ie in bloei en is de lekkerste smaak weg. Dus, heb je veel rucola, dan is dit het moment om hem eens flink kaal te plukken om er rucola pesto van te maken.

Wat heb je nodig:

Twee handen vol rucola
Twee teentjes knoflook
Goede extra vergine olijfolie; 1 dl.
5 eetl. geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
hakmolentje of vijzel

Doe de rucola en de knoflook in de hakmolen en schenk er al vast wat olie op. Voeg peper en zout toe en laat het hakmolentje de rucola en de knoflook fijnmalen. Schenk er genoeg olie bij zodat het mooi bindt. Niet te fijn malen, je wil nog stukjes rucola zien. Voeg als laatste de parmezaanse kaas toe, laat het hakmolentje nog één keer draaien en serveer direct met.......

Pasta rucola pesto en cherrytomaatjes

Kook de pasta in ruim water beetgaar. Als je de pasta hebt afgegoten, het vuur klein zetten, de pasta terug in de pan en direct de rucola pesto erdoor roeren, als laatste voeg je een bakje doorgesneden cherrytomaatjes toe en warm je die nog even mee. Een klein scheutje witte wijn verfrist de smaak. Direct serveren en geniet van deze delicatesse!

Maar wat is er nog meer te doen in deze zomer die maar geen zomer wil worden?
Nou, ik ben bezig met een leuk programma aan activiteiten, workshops, hoe je het ook wil noemen. En we noemen het:

Quilt Zomer bij Quilt it & Dotty!

De gehele maand juli en augustus hebben we diverse workhops van hele en halve dagen en zelfs een complete basiscursus ingepland. Bijv. machinaal quilten, appliqueren in 1 dag, Huisjes-bee, Stempeldag, Quilt-as-you-go, en ook gastworkshops van een paar bekende quilters!!! Omdat we nog niet alles hebben ingepland en het nog niet op de website staat, is er nog plaats voor workshops. Dus heb je een idee, van DAT zou ik nou altijd eens willen leren, zeg het dan! Laat een reactie achter of mail welkom@quilt-it.nl. 

 Dus, ook al verregent de hele zomer, bij Quilt it & Dotty is er altijd wat te doen!

 De dames van The Quilted Crow Quiltshop hebben een geweldig boek geschreven: Elegant quilts, country charm. Prachtige quilts en wolapplicaties. Is net binnen gekomen en staat voor je klaar in de webshop.
 En jullie kennen vast wel de prachtige applicatie quilt 'Birds of Paradise'. Karen Mowery heeft het gehele patroon uitgebracht in een boek! Alle applicatieblokken simpel over te nemen op je favoriete manier en met je stoffen omtoveren tot een dot van een quilt.

Ik heb slechts twee exemplaren van het boek gekregen omdat er nogal een run op bleek te zijn, en die staan HIER voor je klaar.

En nu nog even een minder leuke mededeling; door de belabberde bezorging door TNT zijn we veel brievenbuspakjes verloren. Als dat niet op korte termijn verbetert, zullen we daarom binnenkort over moeten gaan tot pakketdienst bezorging van alle bestellingen.De portokosten zullen dan bij elke bestelling € 7,- zijn.
Op mijn blogspot hoor je wanneer dat in gaat.
Om de pijn wat te verzachten, hebben we een extra betaal mogelijkheid in de webshop aangebracht; vooraf overmaken op rekening! (Let wel op, de bestelling loopt hierdoor een vertraging op van 2 á 3 dagen) De snelste manier is en blijven Ideal en Paypal.

Happy quilting!

Dorry


5 opmerkingen:

Bed, breakfast en quilts zei

klinkt weer reuze gezellig, op een winterse augustusdag kom ik gewoon naar Tilburg! Alles is leuk dus ik wacht je cursuskalender even af.
Die pesto is heerlijk met rucola, ook met Melde (soort onkruid) is het de moeite waard, dan ipv pijnpitten walnoten erdoor, mmmmmm

Elle zei

Klinkt goed allemaal. En aangezien ik ook niet zoveel vertrouwen heb in de zomer, kom ik graag een dag(deel) langs. Graag zou ik de fijne kneepjes van Needleturn leren. Ik vind dit de fijnste (mooiste) manier van appliceren maar de lapjes willen niet altijd wat ik wil. Reiko Kato zat het in Veldhoven zo vlot te doen, dat wil ik ook.
Groetjes Elle

Elle zei

Oh ja, niet alleen de fijne kneepjes maar juist ook de foefjes zoals het werken met Fray Check, wel of niet met freezerpapier of plakstift. Door verschillende technieken en foefjes te horen en uit te proberen, hoop ik wat bij te leren en te leren wat voor mijzelf nu echt de prettigste manier is.

Wietskes Quilts zei

Ik ben ook geïnteresseerd in needle turn. Maar ook in machinaal quilten, en in quilt as you go.
Dus plan maar ergens in, ik ga niet met vakantie dus heb zeeen van tijd, vooral als het gezellig is.

groetjes

Wietske

Anoniem zei

Hellο thеre, You've done a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.
Feel free to surf my web page - Loans for Bad Credit