dinsdag 26 juni 2012

Quilt Zomer bij Quilt it & Dotty            Deze zomer zitten we niet stil bij Quilt it & Dotty. Speciaal voor iedereen die deze zomer niet stil wil zitten hebben we een programma samengesteld met allerlei grote en kleine workshops. Speciale korte, compacte varianten van cursussen die we door het jaar heen geven, maar nu voor iedereen die deze zomer vrij is! Opgeven gaat via de webshop, maar denk er om; de prijs wordt pas na het toevoegen van de verzendkosten compleet gemaakt.
 

Stempeldag   donderdag 2 augustus of woensdag 15 augustus: 10.00-15.00 uur
Kom een heerlijke dagje stempelen bij Quilt it & Dotty . Neem je eigen scraps mee of koop een scrapbag á € 6,-. De stempels en de stempelkussens staan de gehele dag tot je beschikking!
Kosten: € 7,- incl. gebruik van de stempels en stempelkussens  en koffie/thee.


Workshop Snelle blokken naaien op papier door Jeanneke: vrijdag 10 augustus 10.00-16.00 uur
   
In deze workshop leg ik jullie een snelle machine methode uit om zeer nauwkeurige blokken te naaien. We maken uit één Fat Quarter printstof en 40 cm effen stof in één dag 18 mandjesblokken waarvan een leuk poppenquiltje, kleedje voor onder de naaimachine óf een begin van een grote mandjesquilt (zoals te zien is op mijn blog: http://www.jeanneke.com/#post154 gemaakt kan worden. 
Maximaal aantal cursisten: 5 (voldoende naaiervaring gewenst)
Meebrengen:
- 1 FQ dessinstof
- 40 cm effen stof (Kona Cotton)
- naaimachine met evt. met kwart inch voetje
- snijmes
Kosten € 50,- (incl. patroon, excl. stoffen/materialen)
Workshop Heirloom Machine quilten zaterdag 21 juli of 4 augustus: 10.00-16.00 uur

Extra ingelaste workshop machinaal quilten. Leer hoe je op de machine je quilts kunt quilten, makkelijk, snel, mooi en met een oude uitstraling! Eigen machine is een vereiste, we werken op een sandwich van 50 cm x 55 cm. Inclusief lunch, en koffie/thee gedurende de dag.
Kosten: € 45,- ipv € 50,-

Huizenbee donderdag 26 juli 2012 10.00-12.30 uur:
   
‘Hoeveel huisjes heb jij al?’ Dit is een veel gehoorde uitspraak in quiltland de laatste maanden. Op de enige echte huizenbee kun je elkaars huisjes zien in een onvervalste show-and-tell en lekker samen werken aan nieuwe huisjes. Lapjes uitwisselen is uiteraard mogelijk en bij mooi weer gaan we in de tuin zitten.
Kosten: gratis!
wel opgeven i.v.m. beperkte ruimte: welkom@quilt-it.nl


Appliceren in 1 dag zaterdag 28 juli of donderdag 9 augustus 10.00-14.30 uur:
 
Leer de eerste beginselen van het appliceren in één dag! We leren diverse technieken op een klein lapje, en dat helpt je om je appliceer-angst te overwinnen. Koffie en thee is inbegrepen voor de hele dag, neem wel je eigen lunchpakketje mee.
Kosten: € 20,-
Basiscursus patchwork :Begin deze zomer nog met het leren van patchwork!
zaterdag 11/8, 18/8, 25/8, 15/9, 29/9 en 13/10 van 10.00-12.30
We maken in de cursus een sampler  van 120 cm x 190 cm en leren je alles over de technieken die je nodig hebt voor het maken van een quilt met de hand. Je hebt geen enkele basiskennis nodig, alleen enthousiasme!
Kosten:€ 90,-

Workshop Quilt as you go: vrijdag 3 augustus 10.00-12.30 uur
 
Hoe werkt dat eigenlijk om een quilt in delen te quilten en later aan elkaar te zetten. Waar moet je rekening mee houden tijdens het quilten en hoe zorg je dat alles onzichtbaar aan elkaar komt? In deze korte workshop wordt je alles duidelijk. We maken geen werkje tijdens deze workshop, maar je krijgt vooral een uitleg. Als je al bezig bent met een quilt in delen te quilten, neem het dan mee!
Kosten: € 20,-
Zigzag band verwerken tot een schulprand vrijdag 17 augustus 10.00-12.30

 Je ziet het steeds meer; het verwerken van zigzagband in quilts tot schulprand. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze korte uitleg-workshop laten we jullie zien hoe je dat doet en de diverse mogelijkheden. Kom kijken en leer hoe je je volgende quilt met een schulprandje kunt afwerken!
Kosten: € 20,- en je krijgt een metertje schulpband!

Daverend Dotty Dagje uit

Wist je dat als je een dagje Dotty doet, en je dat van te voren doorgeeft en met minimaal 3 personen komt, we koffie, thee en wat lekkers kunnen regelen voor je? Soms in de workshop, en als die vol is, in de keuken of bij mooi weer in de tuin! Gratis.
Maar als je met minimaal 7 personen komt, dan verzorgen we een complete lunch voor slechts
€ 7,00 p.p. Een schaal met diverse broodjes waar altijd wat lekkers uit de eigen moestuin aan toegevoegd wordt en drinken zoals sap, melk, thee, fruit. En dan moet je weten dat je je jas altijd aan de kapstok mag hangen in de hal en dat er voor ieders gemak een toilet speciaal voor klanten is. Wat is een fijner welkom dan dat? Met recht een top dagje uit!
Maak van te voren een afspraak door te mailen naar welkom@quilt-it.nl of te bellen naar 013-5112501

3 opmerkingen:

Diana zei

Je bent geweldig! Als juf vind ik het heel fijn dat je dingen in de zomervakantie organiseert wanneer ik vollop tijd heb om eens zelf iets nieuws te leren. Was Tilburg maar een stukje dichterbij. Ik ga op m'n gemak eens wat uitzoeken.

Ria zei

Helemaal leuk, jammer dat wij dan op vakantie zijn. Nu maar wachten op de open dagen in september!

Zie je vrijdag bij de camelotbee.

Groetjes Ria

Yolanda zei

Hoi Dorry, leuk verhaaltje weer en mooie foto´s, zeker als je je zelf ineens op de foto ziet staan. Hahahah, altijd gezellig een dagje quilt-it bij Dorry