donderdag 26 maart 2015

Pak maar koffie, want dit gaat een lang verhaal worden.....maar wel gezellig!

 Anglofiel die ik ben koop ik al jaaaaren de Country Living, het magazine. Bij de boekhandel. En toen ik daar afgelopen week was, hadden ze bij de Country Living een extra uitgave liggen die heette ' Turn you hobby into a business' . Wat een leuke ervaringsverhalen van allerlei vrouwen die met hun passie iets gedaan hebben! Bovenstaande foto vond ik zo leuk, die sfeer, die kleurtjes, werd er helemaal blij van.

Ondertussen kwamen er ook stalen waar ik van alles uit heb gekozen.....

 ....vrolijke blommen en....
 ....basics om over tussen door te strooien....
Afgelopen week werd er ook weer lekker gekookt, gebakken en gegeten natuurlijk! In het heerlijke gietijzeren pannetje ging een mengsel van zelf gesneden groente, en bouillonblokje en een paar eetlepels Tibetaanse currypasta. Hup in de kookoven, die altijd 100 graden is. De rijst stond daar al in. En de Aga methode is zooooo makkelijk! Neem een pan, weeg exact de juiste hoeveelheid rijst af en voeg zoveel water toe dat er een vingerkootje water boven de rijst staat. Even aan de kookbrengen en dan in de kookoven van 100 graden. Daar minimaal een half uurtje laten staan, maar een uur of twee uur mag ook. Maakt niet uit. Resultaat is een heerlijk gare droge rijst, en NIET aangekoekt!
 Pan met groentecurry uit de oven gehaald en bij gebrek aan kokosroom, gewone room toegevoegd. Heerlijk met de rijst.
 Waar zou ik toch zijn zonder deze vriendin? :-)
 Deze andere keukenvriendin draaide weer op volle toeren. Deze keer werden er Chocolate Walnut cookies gemaakt. Je begint met 125 gram boter , 1 kop bruine bastersuiker en een lepeltje vanille. Die mix je tot het zacht is. Dan klop je er twee eieren door en als die opgenomen zijn, moet je de mixer stop zetten. Neem nu twee koppen bloem en een eetlepel bakingsoda, en BLITS een paar keer met de mixer tot je deegkruimels hebt. Je mag absoluut niet mixen tot een smeuige massa, want dan krijg je taaie koekjes.
 Neem de kom van de mixer en spatel er een kop gehakte chocolade en een halve kop gehakte walnoten doorheen.
 Uiteindelijk is het klonterig zoals op de foto hieronder.
 Dan wordt het tijd om met de hand voorzichtig het deeg samen te drukken en in je handen een plat koekje te vormen. Op een bakplaat met Bake-O-Glide. Dat is echt SUPER!
 En jaaaaa, ze waren heel groot geworden.......zo groot als een schoteltje....
 Dat vinden ze hier helegaar niet erg.....
 En terwijl ik de stoffen in een Paassfeertje bij elkaar zet, want geel en paars staat toch synoniem voor Pasen he?
 En nog veel meer lente achtige frisse kleurtjes, die net nieuw binnen gekomen zijn, in de kast zetten.....
 Vallen Betty, Marianne en Elsbeth binnen! En je snapt wel waar een paar van die koeken gebleven zijn! En wat een pracht toverden ze uit hun tassen...
 De geweldige Miss Yoyo, machinaal door gequilt.....
 ....even genieten....


 ...en dan die ruitjes!!!!....word er spontaan verliefd op....
 Marianne had ook een antieke quilt meegenomen die ze ooit in Engeland gekocht had....

 ....ook fussy cutting....toen al.....
 ...tere stof, bijna weggesleten...
 En wat een verrassing, een mooi boeket! Met een schattig lammetje, met belletje. Dank je wel!
 En toen kwam ook nog het Venne garen binnen om mee te borduren en te quilten!
 Geweldige lentekleurtjes!
 En toen de rust wedergekeerd was kon ik verder aan deel drie van de Mysterie die ik zelf ontwerp. Deze keer komt er een schelpenpaadje rondom het huis. Ik ben al jaren enorme fan van het clamshell patroon, maar vond de techniek vreselijk. Nu ben begonnen met clamshells op H250 te tekenen, uit te knippen, op de achterkant van de stof te strijken en met een naadje uitknippen. Dan de naadtoeslag aan de bovenkant ( de ronde kant) omplakken met een lijmstift. Nu in rijtjes aan elkaar naaien door ze links en rechts te laten kussen. (hihi)De rijtjes op elkaar spelden zoals je hieronder ziet en het midden van de ronding telkens op het midden van het puntje leggen. Dat deed ik door er een stipje op te zetten met een blauwe stift. Wat dotjes applique glue om alles vast te zetten en als dat droog is kunnen de speldjes eruit. Nu alleen nog maar vast appliceren!
Happy quilting,

Dorry

4 opmerkingen:

Anoniem zei

What a wonderful post! Your Aga looks stunning and the vegetable dish with the rice sounds delicious. I have that colour kitchen aid mixer, I love mine! The fabrics are gorgeous and I really like the antique hexagon quilt. Have a nice weekend Dorry.

betty prins zei

Heerlijk om dit allemaal te lezen en blij met het recept, want die koek was heerlijk!!
Net als je mooie stofjes en je prachtige Cotswold quilt, die mijn hart heeft gestolen.
Het was super gezellig Dorry om weer eens in je winkel rond te struinen..

Phyllis zei

Wat gezellig allemaal, ik ben zo blij dat je weer wat meer blogt!
Ben zelf ook een Anglofiel, wil zo graag meer van alle delen van de UK zien, helaas, heb n man die dat niet zo deelt......

Anoniem zei

Hoi hoi Dorry,
Kan haast niet wachten om de leuke nieuwe stofjes te bekijken.... Vandaag jouw walnoot/chocoladekoekjes gebakken. Prima recept om te maken met volkorenmeel. Wel een snufje zout toegevoegd. Iedereen vond ze lekker. Dank voor het recept.
Vriendelijke groet, Nietteke