woensdag 18 maart 2015

Zoete lente

 Wat is er lang niet geschreven op dit blog! Ik beloof meteen dat ik mn leven beter :-) Val ik ook maar meteen in huis metde vorderingen van gebreide dekentje. Ik ben nu bezig met het opnemen van steken voor de randen, want alle driehoekjes zitten al aan elkaar!
 Het lijkt een beetje bobbelig, maar dat schijnt allemaal goed te komen.
 Wat een schattige stofjes kwamen vorige week binnen; beetje fris jaren '30, echt lente. Die met de paraplu-meisjes is fantastisch om in de vingerhoedjes quilts te stoppen. " Onder moeders paraplu, liepen eens twee kindjes, lalalalalaaaaaaa " zing ik hier maar even.
 Vanochtend kwam Maartje met deze eigen variatie op de Pockets of Posies binnen huppelen. En kijk eens wat een juweeltje! Ze kwam een achterkant uitzoeken, zodat de quilt gequilt en afgemaakt kan worden.
 Af en toe houden we opruiming achter de schermen. Dan halen we manden en bakken tevoorschijn van projecten, BOM's en andere werkstukken. Daar snijden we weer heerlijke Fat Eights van of de inmiddels beroemde E*U*R*O*L*A*P*J*E*S! Nog kleiner dan een 1/16e lapje, maar een geweldige aanvulling voor je scrapquilt, of net dat eene kleurtje wat je nog nodig had. En slechts EEN EURO!
 Afgelopen vrijdag werden de Lizzy-blokjes alweer verstuurd. Zes zakjes met in elk zakje een patroontje en de lapjes voor een blokje. Je kunt nog steeds mee doen. We hebben al 6 maanden gehad, en die krijg je dan in een keer toegestuurd. Stuur maar even een mailtje naar welkom@quilt-it.nl.
 Ondertussen ben ik met de hand aan het quilten aan deze Cotswolds quilt. Ik geniet er enorm van, en het geeft me zoveel rust, echt heerlijk. Heel veel moeilijk gequilt heeft deze quilt niet echt nodig. Hier en daar wat diagonalen, kruizen en dan weer hup naar de volgende rand.
En eindelijk is het hele verbouwings-gedoe rondom mijn geliefde Aga klaar. Een schouw in schoolbordverf, nu afgewerkt met een mooie sierlijst, een 'koof' . Doordat de schoolbordverf zo mat is, kun je dat heel moeilijk zien, maar het is ee flinke rand waar je vanalles op kunt zetten. Ondertussen wordt er heel jolig vanalles opgeschreven. Begon ik met het woord 'radio' , mijn oudste dochter schreef ' kaars' en toen kwam de buurvrouw en die schreef 'krijtje' .  Zodat iedereen weet waar het krijtje ligt en ook direct zijn of haar ingeving op kan schrijven. Met een vochtig doekje is alles zo weer weggehaald. Trouwens weten jullie dat deze zelfde buurvrouw een geweldig patroon heeft uitgebracht? Alleen bij haar te verkrijgen (lees maar HIER) , en bij Quilt it & Dotty zijn er geweldige stoffen voor te krijgen!  In de schouw zitten 3 eenvoudige halogeenspotjes verwerkt, en een heel eenvoudige badkamer afzuiger. Want een Aga heeft eigenlijk geen afzuigkap nodig, want al het koken vind immers plaats in de ovens! En die voert rechtstreeks af via de zwarte afvoerpijp. Dus....ik ging naar de bouwmarkt en koos een heel eenvoudige afzuiger voor badkamers en toiletten uit. Onder de afzuigkap zitten nu twee schakelaars. Eentje voor de lampjes en een voor de afzuiger. Beetje tegeltjes bijgeplakt en deze hoek van de keuken ziet er weer uit als nieuw! Ik hou van lekker rommelen in mijn huis, en omwegen bedenken voor soms onneembare hordes. Want wie had er nou ooit gehoord van een badkamer-afzuiger in een keuken?

Wie heeft er trouwens niet gehoord van de Heel Holland Bakt winnaar Menno? Ik kwam hem tegen, heel toevallig en bakker en bakster/quiltster werden samen vereeuwigd. Wordt vervolgd.....want hier zit een staartje aan....

Happy quilting,

Dorry


5 opmerkingen:

Bernadette van Gils zei

Zo das ineens een heel verhaal geworden. Je dekentje even terug gekregen van Pluisje voor de foto ;-)
De Lizzy blokjes liggen hier alle 6 geknipt te wachten tot ze in elkaar gezet worden, maar vandaag ff niet.
Erg mooi geworden je keuken, als ik zo'n keuken had zou ik altijd daar zitten
Tot morgen op de Mysterie Bee
Groetjes
Bernadette

Willeke zei

Prachtig dekentje!
Ik ben benieuwd naar het staartje..

Phyllis zei

Gezellige blogpost! Leuk dat je weer aan het handquilten bent en die Aga, helemaal prachtig hoor, ook die kap. En nu maar wachten op het 'staartje'....

Anoniem zei

Lovely blog post Dorry. Your Aga is stunning!!!' Love your quilts and fabric choices and the blanket. Does your mother-in-law still work at your shop? I hope you do more blog posts. Ann xx

Supergoof zei

Een heerlijk sfeervol blogje om te lezen, met van alles wat, zo gezellig!
:o)