dinsdag 30 mei 2017


 Heel vroeg in de morgen, als de zon net op komt, laat ik de rolluiken zakken om de hitte buiten te houden en zet ik alle spulletjes klaar voor de workshop.
Maak een  kan met citroenwater wat onze dorst de hele dag kan lessen.
 Snij ik rabarber in stukjes....
 meng ik ze met eigeel, suiker en wat lepetjes bloem....
 even omscheppen met geklopt eiwit en dan huppekee in een korstbodem....
tadaaaaa rabarbertaart....dat wordt smullen!
De eene dag maakten we mandjes van stof met Anne Claudine. Deze waren al af aan het einde van de dag! (en ik had t superdruk in de winkel, dus geen tijd voor foto's)
 De andere dag, want jaaaaa het is hier altijd feest!, gingen we met de featherweightjes aan de slag. Met Francis van Het Singerwinkeltje natuurlijk.
 Eerst taart, net afgekoeld, en heerlijk ' crunchy' van boven. Dat ging er wel in ladies!
Want wat een weertje hadden we! Lekker buiten tijdens de lunch...

 Plankje lekkers, quiche, broodjes, aspergesoep en....
 
Asperge-ham-ei salade
500 gram dunne geschilde asperges
2 hard gekookte eieren
1 ons gekookte ham
Mayonaisse, 3 eetlepels
suiker, zout, peper, maggi

Kook de asperges in weinig water  met zout nadat je ze eerst in stukjes van 1-2 cm hebt gesneden. De kopjes heel laten. Aflaten koelen in een vergiet. Dan de ham en de hard gekookte eieren in kleine stukjes snijden en in de kom doen. Afgekoelde asperges en de mayonaisse erbij scheppen, op smaak brengen met peper en zout, een schepje suiker en wat druppels maggi. Zet koel weg tot serveren. Heerlijk op een broodje of toastje, maar ook een heerlijke aanvulling bij een koud buffet.

 Dat er genoten werd is wel te zien....
en gedold ook... hahahaha

Een mijlpaal alweer, mijn oudste dochter had haar gala in verband met haar eindexamen. Samen een jurk uitgezocht, haar en make up gedaan. En dan staat ze daar met haar vriendje.

 Een schattig karretje dat ze bracht....en die wind he, wat doe je dan als je haar alle kanten op waait? :-)

 T*R*O*T*S

En voor iedereen die met smart zit te wachten op de start van de Dancing Chicken and Flying Pigs BOM, goed nieuws. Eindelijk is de doos gevonden, op het bureau van de haastig vertrokken medewerkster bij Hatched and Patched, en geen idee wat er mee moest gebeuren. Mijn berichtjes hierover waren ook verdwenen. Ik ben zo blij dat hij gevonden is, en nu komt ie naar ons toe. En kunnen we eindelijk beginnen...

Happy Quilting,

Dorry


8 opmerkingen:

Marjolein den Boer zei

Oh, wat fijn dat de doos terecht is!! En de dagen workshop zien er fantastisch uit. Goed uit te houden daar :-)

Wilma Oud zei

Ja, het is bij jou wel elke dag feest. Niet alleen door de lekkere dingen, maar ook de leuke mensen en workshops die er gegeven worden. En wat is je dochter mooi! Daar kun je zeker trots op zijn. Gelukkig is de doos terecht en gaat alles nog goed komen. Groetjes Wilma

Carla zei

Wat heb ik genoten van de FW dag in je mooie huis, en wat heb je ons verwend met al dat lekkers! Hoop dat ik nog een keertje kan komen met een andere workshop! Dank voor alles!
Lieve groetjes, Carla.

Unknown zei

Ziet er gezellig uit. Mag ik het volledige recept van de rabarbertaart.

Heidi Sour zei

Leuk geschreven weer :) Ik zit helemaal mee te genieten. Wat lijkt je dochter toch enorm op jou. De rabarber sla ik over, gruwel maar de aspergesalade ga ik zeker eens maken. Toevallig gisteren nog groene asperges gegeten met gemarineerde gamba's en blokjes aardappel op de skottelbraai :)

Coby Breitner zei

Geweldig Dorry ik dacht dat je de droogkap op had ha ha.... neehoor grapje.
Waarom zit je toch zo ver weg voor mij grrr...
Groetjes Coby

Baking Soda zei

Ziet er weer gezellig uit Dorry!

Phyllis zei

Wat gezellig allemaal en gefeliciteerd met je mooie dochter! Alle reden om trots te zijn.