maandag 9 januari 2012

Nieuwe BOM; wees voorbereid!

Het was weer eens tijd dat ik hier in ging grijpen. Want het loopt hier de spuigaten uit. Ze heeft weer eens iets bedacht. Na die idioot krankzinnige uitverkoopweek, waarbij ik mijn dagelijkse portie aaitjes en klopjes bij klanten heb moeten halen wil ze jullie nu vertellen over de nieuwe BOM die ze bedacht heeft.
Kijk, zo idioot is deze week geweest. Dit is alles wat er van de rij uitverkoopstoffen over is. De hele rij met rollen vóór de toonbank is weg. Foetsie, in tassen mee met al die mensen die kwamen. Ik dacht even dat ze meegenomen waren door de wind die om het huis joeg. Ik werd er gewoon bang van. En toen ik even liet horen dat ik het helemaal niks vond, kwam het baasje mij even vertellen dat ik mijn mond moest houden! Nou ja zeg.
Maar goed. Dit is dus waar ze mee bezig is geweest; de nieuwe BOM leuk ophangen en die cirkelblokken, daar gaat ze gewoon een nieuwe groep mee beginnen! Mijn baasje heeft er gewoon een schouderblessure aan overgehouden met het vouwen, en nu wil ze nog meer pakketjes gaan maken? Snap je haar nog? Ikke niet....
Ook de blokken waar dat andere vrouwtje mee bezig is, ook daar schijn je nog aan mee te kunnen doen. Je stapt dan wel in en moet even een inhaalslag maken. Maar ik heb begrepen dat de ervaren quilter dat zo kan. Deze border terrier kan dat in ieder geval niet.
Nog een quilt waar iedereen oooh en aaah over roept is die quilt met een andere hond erop; de Jules. Een andere hond, op mijn territorium! Hoe haalt ze het in d'r hoofd. Maar de afgelopen maanden is hij niet van zijn plaats gekomen, dus heb ik er niet veel van te vrezen. Ook hier wordt een nieuwe BOM van gehouden. Ik weet er niet zoveel van, maar alles staat op de website heb ik horen zeggen.
Kijk, hier wordt er alweer druk gesneden. Hierdoor is er zo weinig tijd om te kroelen.
En ondertussen gaan er ook nog mensen in de kamer ernaast zitten. krijgen ze koffie en thee! Met cake! Nou ja zeg. Zo blijven ze wel plakken, ja. Weet je, ik ga van de nood maar een deugd maken en bij iemand op z'n voet zitten. Lekker warm aan mijn kontje.Vinden ze vast niet erg.
Kijk, deze blokjes heeft ze pijlsnel in elkaar genaaid. Je ziet het al, wolletje knippen, opspelden en dan hup met een 'whipstitch' erop naaien. Een festonsteek vind ze al te ingewikkeld. De bloemetjes zijn een onderdeel van deze quilt:
Lisa's Flower Garden BOM
86 1/2 cm x 107 1/2 cm
De Lisa's Flower Garden BOM. Gemaakt door Lisa Bongean van Primitive Gathering. De quilt bestaat telkens uit nine-patches in repro-stoffen en bloemapplicaties in wol! De quilt is geïnspireerd op de Calico Garden van Florence Peto. De wolletjes zijn geverfd door de kundige wolververs van Primitive Gathering. De afmeting van de blokjes is telkens 3 1/2 inch x 3 1/2 inch.

Kijk dit krijg je dan per maand. Vier wolapplicatiebloemen-blokken en 5 nine patches. Je krijgt alle wol en stof voor de top, plus de binding. Het werken met wol is zo simpel. Je hoeft geen naadtoeslag toe te voegen, want de wol rafelt eigenlijk niet. Gewoon knippen en erop naaien. Daarvoor kun je Valdani borduur of perle-garen gebruiken, wollen garen van Aurifil , Venne Colcoton of twee draadjes borduurzijde. Kan allemaal, tenminste dat zegt zij dan he.
En om het helemaal makkelijk te maken. De nine patches bestaan uit 9 vierkantjes die exact even groot zijn als het stempeltje wat ze al in d'r winkel heeft. Nou, makkelijker kan het niet toch? Zelfs met mijn hondenpootjes zou ik dat nog voor elkaar krijgen. Het stapeltje lapjes voor de nine patches ligt al gesneden. Ze heeft net tegen me gezegd dat als dit blogje af is, ze gaat stempelen en naaien.En dan mag ik bij haar zitten.
Hier zie je alvast twee bloemapplicaties met wol. Het maakt dus niet uit dat de kleur garen niet exact overeenkomt.
Geeft juist een leuk effect dat contrasterende. Net of er een kantje aan is gezet. Uiteraard is er weer een bee bij, kom je me dan aaien? Zou ik nou heel fijn vinden. Wanneer is die dan hoor ik je zeggen. Nou, de bee's van deze BOM zijn altijd op dinsdag en dit zijn de data:
DINSDAG 21 februari, 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 24 juli, 21 augustus, 25 september, 23 oktober, 27 november, 18 december, 22 januari 2013, 26 februari 2013 telkens van 10.00-12.30 uur.
De kosten zijn 13 maanden lang € 23,- euro per maand. En of je nu naar de bee komt, of het laat opsturen (en dat laatste doen er echt heel veel want bij het postkantoor kennen ze me ook al!), de kosten blijven hetzelfde. O ja, en één keer per maand schrijven we het af van je rekening. Het waren er teveel om elke maand losse transacties in te gaan voeren. Inschrijven? Klik dan hier!

Ga je nog even mee naar buiten? Even snuffelen welke kat nu weer over de muur is geklommen. Kan ik je gelijk de toestand in de natuur laten zien. Eerste week januari en hier bloeien de hortensia's al. Bloeien eigenlijk al vanaf november. Bleekroze met lindgroen, maar geen blad.
En bij deze bol is met niet duidelijk of die nou nooit is opgehouden met bloeien of dat het ook een nieuwe is. Ik vind de kleur alleen zo mooi....
De tulpen komen al boven de grond.
En in de groentebakken hebben we al weken mini-bloemkooltjes staan. Ze hebben het afgelopen zomer nooit goed gedaan, en nu zijn ze zo groot als een pingpongbal.Geen idee of dit nog groter gaat worden. 

Kom we gaan naar binnen, even een dutje doen, Hebben we wel verdient vind ik.


Bingley

6 opmerkingen:

Miranda zei

Wat een mooie BOM's heb je er zo bij elkaar. Kan je het toch allemaal bijbenen Dorry...gelukkig kan Joseke jou al lekker helpen. Knuffel voor Mr. Bingley en wat heeft hij dat goed gedaan!

Inge zei

Wat een supergezellig logje! En wat ben ik blij dat ik me ingeschreven heb voor de nieuwe BOM. Bij het zien van al deze plaatjes weet ik nu helemaal zeker dat ik er goed aan gedaan heb........ ik krijg trouwens ook enthousiaste reacties op mijn blog. Iedereen is weg van deze BOM, logisch toch!

Fijne dag,
Inge

Quilting Moesje zei

Nou Bingley .... je hebt heel wat te verduren gehad,- meegemaakt , -knuffels gehad,- mooie quilts gezien, -enthousiaste klanten van je baasje gezien (o), mooie bloemen zien ontluiken,uitbloeien .... pffff kan nog wel even doorgaan ...
Nu vakantie voor jou ?1? (LOL)
Groetjes,
Simone
ook aan je drukke,lieve, cratieve ...ba(a)sje/zen
Enne die lieve grote hond die jou geel last bezorgd ....
bezorgd mij toch heel wat "dagdromen"...(o)

Zipje zei

Bingley jongen, doe wat Zopje en ik doen, gewoon Alles over je heen laten komen, lekker op al die mooie lapjes liggen, waarom op voeten liggen?- en slapen, geeuw, want quilters is een ras apart, dikke miauw van Zipje, en Zopje geeft ook een high 5

Jasmijn zei

He kerel!! ook al ben ik een poezenmeid ik ben het volledig met je eens hoor!! En daarom vind ik het ook niet goed dat mijn mensenmama weer aan een nieuwe quilt gaat beginnen.
Maar de vorige keer toen ons mams bij jullie was....heeft ze je helemaal niet gezien!!
De als er binnenkort een, verschrikkelijk naar kat ruikend mens binnenkomt rollen.....kom maar tevoorschijn hoor. Dan is er altijd tijd voor een uitgebreide knuffel.
Groetjes he ook voor je mensenmama

Vero zei

wat een superleuk-lief blogje is dit, grappig, voel me op slag veel beter met dit te lezen
knuffs Bingley
vero