vrijdag 6 januari 2012

nog even wat afwerken

 Arme jongen. Heeft ie Kerstvakantie, moeten er pakketjes gevouwen worden. De Camelot is eindelijk de deur uit, met de drukte van de uitverkoop lukte het maar niet omdat dat gedaan te krijgen. En hier in Tilburg zijn de brievenbussen nog steeds dichtgeplakt vanwege mogelijke vuurwerkschade. Dat betekent voor ons dat alle post bij een Post-agentschap aangeleverd moet worden. Voor 18.00 uur ter plaatse en anders heb je pech gehad. Maar deze zending zit in de zakken onderweg naar jullie!

Dit is blok 4, maar dan zonder de basisstof er omheen. Die krijgen jullie wel hoor, maar zat er op deze foto dus nog niet aan. We hebben er al een kwart opzitten van de Camelot!
Gisterenavond heb ik een applicatie marathon gehouden voor de Antique Sampler BOM. Om 19.00 uur beginnen en tegen 24.00 was het blok klaar! Ik ben er erg mee in mijn nopjes. De appeltjes in de boom en dat ovaaltje komen uit dezelfde stof! De kinderen gingen met papa een spelletje doen (Ticket to ride, kennen jullie dat?) en ik heb er lekker bijgezeten met mijn lapjes en het patroon van het laatste middenblok. De deelnemers van de ASB krijgen ook nog wat extra lapjes om alvast de schulp/kartonnetjes te omkleden met stof. Daarvoor kun je ook de lapjes gebruiken die je nog over had. En naar wat ik begrepen had zijn dat er heel veel. Denk er aan dat de ondergrondstof voor de border waar de schulpjes op komen hetzelfde rood is als dat wat rond de boom zit. De stof komt uit dezelfde serie, maar in plaats van een paisley-motief zit er een print op met bloemen, takken en vogels! Ik heb er al eens eerder over verteld herinner ik me nu. Kijk maar eens in dit blogje. Klikkerdeklik  
Het is dus de rode met de vogeltjes. Plat gebeld ben ik er toen om. En toen ie binnenkwam kon ik maar één ding! Voor de ASB opzij leggen. De makkelijkste manier om de schulpjes met stof te omkleden is door ze te plakken op de ronding en de zijkanten, maar het rechte onderkantje niet om te plakken. Dat is de naadtoeslag en valt weg. Volgende maand krijg je dus alleen de borderstof.
Zo, dit was even de online bee en instructie. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Nu als de sodemieter alles voor de Open Dag morgen zaterdag 7 januari in orde maken. Nieuwe BOM´s en cursussen en koffie, thee en iets lekkers staan klaar!

Happy Quilting!

Dorry (ik vergis me de laatste tijd zo vaak en schrijf dan doodleuk Dotty. Eigenschuld dikke bult, had ik maar geen alter ego moeten verzinnen met een naam die zo veel lijkt op de mijne)

5 opmerkingen:

Miranda zei

Hihi, je kan er dan ook dottige Dorry van maken...toch fijn dat je zo jier en daar extra "personeel" hebt rondlopen!

marcella zei

erg handig zo'n overal voor inzetbare man. Ik zou hem houden :)

Anoniem zei

Vakantiewerk heet dat toch, Jeroen?
Ik kijk al uit naar mijn Antique Sampler pakketje. Noem het altijd gewoon Sue.
Groetjes, Marjo

Willeke van der Heijden zei

Bedankt voor het vouwen en inpakken Jeroen! Het pakketje zat vandaag in de brievenbus. Ik heb vanmiddag al lekker zitten tekenen en knippen!
Veel succes en plezier bij de Open Dag.

Anoniem zei

Hoi Dorry,

Wat was het leuk om eindelijk eens in je winkeltje rond te kijken. Wat een boel mooie dingen verkoop je toch, en wat leuk dat er zoveel mooie quilts hangen. En oh, wat een lief hondje heb je toch. (Nee, hij zat niet in mijn tas toen we weggingen, maar het scheelde weinig..)

Groetjes Frank en Betty