maandag 14 februari 2011

De Expo, the day after

 O meiden, waar moet ik beginnen? Ik zal vooraan beginnen en jullie alles vertellen over het avontuur wat de Expo Haarlemmermeer heet, of was het nu Vijfhuizen? Enfin, donderdag werd er al opgebouwd en toen alles naar tevredenheid was, gingen we naar Karen, de Hertog-Inn , een geweldige B&B alwaar we zeer gastvrij werden onthaald in de landelijke keuken mét Aga en een glaasje Glühwein. Karen was al bezig om geweldig lekker voor ons te koken, dus niet lang daarna konden we aan tafel. Uit de Aga kwamen de schalen met heerlijke gestoofd vlees, aardappeltjes en rode kool en de afsluiting was een Panna Cotta met frambozen. We rolden zo onze comfortabele bedjes in.
 De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar; met broodjes uit de Aga en 'Coddled Eggs' , een Britse ontbijt specialiteit die Karen graag voor haar gasten klaar maakt. Dorien kan zich nog maar net inhouden, zien jullie dat?
 De keuken was zo ruim dat je er met gemak een ronde dansje kon maken.
 En toen was daar de Expo, en voor haar de vuurdoop. Rijen dik stonden ze, in mijn schaarse rustige minuutjes heb ik deze foto geschoten. En bij onze kraam was het met tijd en wijlen net zo druk. We vonden het geweldig om jullie allemaal weer te ontmoeten en zijn blij dat jullie zo genieten van alles wat we doen bij Quilt it & Dotty. Na 3 heerlijk drukke dagen (maar wel koud!) heb ik ook zelf wat op de kop weten te tikken. Het was zo koud dat Karen van de B&B het niet langer aan kon zien. Ze kwam ons zondag verwarmen met een thermoskan heerlijke koffie, kijk dat is nog eens gastvrijheid! Overigens is Karen helemaal gegrepen door het quiltvirus. Ze gaat de Antique sampler BOM van Sue Daley doen, leuk he!
Afgesproken was natuurlijk dat ik van Janine de Featherweight zou overnemen, ze heet veertje en staat hier al te pronken. Ze snort als een zonnetje!!
 En ervoor liggen twee bundels met wolletjes uit Ierland.Ik heb ze al gewassen en gedroogd zodat ik zonder rafelen ze kan knippen en appliceren.

 Thuis zat deze schat op met te wachten; Anne is ze gedoopt door mijn oudste. Haar hoofd, handjes en voetjes zijn van porselein, haar lijfje is van leer en ze is héél oud.Ik ga nog aan de slag om haar wat kleertjes te geven, want zo kan natuurlijk niet!

 Ik ben flink opgeschoten met mijn werkje, telkens een blokje aan zetten voor de Fairhaven. Ik heb alle lapjes op het patchworkboard gespeld en nam zo stuk voor stuk het juiste lapje. Zo kon ik overal werken en na 3 dagen waren de stroken bijna klaar!
 Naast man en mijn twee lieve meiden had deze jongen me ook gemist. Hij grijpt vandaag telkens zijn kans om zijn vijand, mijn laarzen, te grazen te nemen. Op de Expo werd zelfs naar hem gevraagd! Mr. Bingley kan zeggen dat ie zich vereerd voelt, maar dat zijn plek in de winkel voor de toonbank is.
En dan nu eindelijk, daar is ie dan, het patroon van de Dancing Dollies! De vraag overtreft nu al de voorraad, maar ze worden weer bijbesteld. Je kunt het patroon HIER bestellen (gewoon even klikken op het woord dat onderstreept is en dan kom je vanzelf op de juiste plek in de webshop). De bijbehorende hexagonnetjes komen er aan. De dames met de snelste vingers krijgen de eerste exemplaren. 

Ik praat jullie de volgende keer verder bij over alle nieuwtjes, dus hier moeten jullie het er mee doen!

Happy Quilting,

Dorry

Ps. en mijn camera doet het gewoon. Zij had de oplossing; het zal de kabel wel wezen, dus ik frot gewoon het kaartje in de laptop, werkt ook. Bedankt he!

9 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Hopelijk is het volgend jaar weer in Rijswijk, want daar is het toch warmer en gezelliger.
Maar verder heb ik genoten, ook bij jou stalletje en natuurlijk vreselijk staan kwijlen bij Ingrid.

Groetjes
Ines

astrid zei

proficiat met 'veertje', wat een dotje zeg! Neem je hem mee naar het weekend? Ik heb sinds kort "miss annie" ook een feitherweight, en zal haar meenemen.Wie weet kunnen ze elkaar ontmoeten..........

astrid zei

proficiat met 'veertje', wat een dotje zeg! Neem je hem mee naar het weekend? Ik heb sinds kort "miss annie" ook een feitherweight, en zal haar meenemen.Wie weet kunnen ze elkaar ontmoeten..........

Shirley zei

Ooh wat een heerlijk verslag, en wat boffen met de b&b en de service. Smullen met je veertje, ze zoemt vast heel lief, passend bij de mooie pop.

Anoniem zei

Ha dorry, wat heerlijk, die Beurs...gelukkig heeft Jose de honneurs geweldig waargenomen, bedank je haar voor haar geweldige hulp bij mijn appliqué quilt? Kitty seebregts

Willeke zei

Wat een geweldig B&B hebben jullie uitgezoch. Heerlijk om zo lekker vewend te worden na een dag noeste arbeid en kou. En wat een geweldig patroon Dancing Dollies, en nu al uitverkocht!!! Goede keuze dus..
Ik kom snel nog eens naar Tilburg om nog meer van je mooie stofjes te scoren.
Groetjes Willeke

Lida zei

Leuke B&B, heerlijk zo'b huiselijke plekje ver van huis waar je weer een beetje bij kon komen, want het was bij jou in de hoek inderdaad verhipte koud! Je bent lekker opgeschoten met je rand en ik ben heel nieuwsgierig naar de Dancing Dolls, maar moet eerst wat afmaken voor ik aan iets nieuws begin, dus ik heb geen haast met het patroon! Fijne dag, groetjes
Lida

Betty zei

Ik vond het ook erg leuk om jou eens in het echt te zien, want ik "kende" je alleen van je blog. Ik kocht vrijdags 4 klossen van dat mooie ouderwetse garen omdat "dat moest van mijn man." Zodra hij ze zag, heeft hij er trouwens meteen 1 ingepikt voor zijn eigen hobby...

Bij jou bij het raam was het inderdaad erg koud, maar je had wel mooie fluitende vogeltjes mee. Het was een heerlijke dag, en zeker voor herhaling vatbaar!
Betty

Anoniem zei

Zo te zien zijn jullie veilig en wel weer thuisgekomen (is de ruit blijven zitten?) Wat een leuk verslag, en wat een gezellige beurs was het. Die B&B ziet er ook prima uit. En wat ben ik *jaloers* op je mooie Featherweight ^_^ Veel plezier ermee!