zaterdag 19 februari 2011

terwijl ik de mandjes show .....

©Supergoof
 Terwijl ik de mandjes show van de Pockets of Posies gemaakt door Supergoof, en de Pockets of Posies deelnemers kunnen spieken waar welk lapje komt te zitten, kan ik even van me af kletsen. Want wat zijn die mandjes toch leuk! Toen de bee was gisteren, verzuchte één deelnemer dat ze geen mandje meer kon zien! Nou daar had ik helemaal geen last van, want ik vond het zo erg toen alle mandjes af waren!
©Supergoof
 Dit is dus de laatst zending mandjes, hierna komen allerlei randen. Inclusief schattig zigzagband, ook wel rickrack genoemd en hier in huis vaak wickwack. Het uitzoeken van de kantjes en bandjes vind ik zo'n leuk werk. Lekker graaien in de oude koffer vol met kaarten en klossen vol kant. Dan pak ik zo'n rol op en denk ik aan alle dingen die ik ermee zou kunnen maken. Een mooi kussensloop, een oude laken versieren met zo'n kanten rand want dat staat zo leuk bij een quilt, of een mooie onderrok met daaraan zo'n brede strook kant die dan net zo onder een kek rokje uit piept.
©Supergoof
 Uiteindelijk snij ik voor iedereen de benodigde stukjes af, en gaan de rollen kant weer terug in de koffer die hier in de winkel in een hoekje staat. Tot een volgende keer om weer liefdevol opgepakt te worden, geaaid en besnuffelt te worden. Mijn tante, die ook quilt, net als vele tantes van me, heeft de gewoonte om aan alle lapjes te ruiken. Ik doe dat ook af en toe. Kennen jullie dat? Sommige lapjes ruiken zo lekker, naar jasmijn bijvoorbeeld. Of naar droogbloemetjes. Of ben ik de enige die dat ook af en toe doet?
©Supergoof
Dit bandje wat je hierboven ziet is bijvoorbeeld uit de jaren '30 van de vorige eeuw en het is me niet echt duidelijk waar het voor gebruikt werd. Werd er een hemdje mee versierd of een langs de boord van een blouse gestikt, of werd dit als lint gebruikt om een hoed mee te versieren?
Soms strik ik een lint om m'n hals, of knoop het in m'n haar. Instant succes. 

Wat gaan jullie vandaag versieren of opleuken?

Happy Quilting,

Dorry

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Dorry,

Ik heb er nog 5 te gaan!Haha
Komt helemaal goed, hoor. Even een dipje, denk ik..

Groetjes Anoniem

Lida zei

Heb vandaag ook zitten spelen met de lapjes en rij vijf van de blauwe Céline in elkaar gezet, zo leuk!! In de volgende rij komt een afwijkend blok, daar wordt een frivoliteetje van mijn moeder in verwerkt en ja als ik de tas openmaak waar ik alles in bewaar dan komt er een heerlijke geur uit, al kan ik die niet benoemen! Misschien komt er ook nog een stukje van de mooie kant die ik bij jou kocht in die rij en dan is het middenstuk of, maar dat komt dan volgende week wel weer!

Roos zei

Aaien wel maar ruiken?
Misschien toch maar eens proberen...
Groetjes Roos

Jane in Wales zei

O wat zijn die mandjes toch leuk!!
Zou ik dan toch het patroon maar kopen......:o)
Ja hoor, ik ruik ook, heerlijk die lapjes!
groetjes
Jane

carine zei

Hallo Prachtig die mandjes , vind ze super! Geniet er maar van en veel succes verder. groetjes uit Brugge Carine

Rina zei

Dank je wel voor het weer versturen van het pakketje. Ik moet nog vier mandjes maken, maar vind het nu al jammer dat er daarna geen mandjes voor deze quilt meer komen. De lintjes maken deze mandjes zo leuk!

Annemarie zei

Zaterdag heb ik stofjes en het patroon voor de nieuwe mandjes ontvangen. Met veel plezier ga ik er weer aan beginnen en als dan deze laatste vier mandjes af zijn, ga ik ze echt missen. Groetjes, Annemarie

goof zei

Wat ga ik versieren,.... uhm,... na een weekje werken heb ik m'n huis ook snel tiptop gemaakt, en met een grote bos bloemen die ik van het kraamgezin kreeg m'n woonkamer versierd,...
Ik denk dat ik wat dollies met kantjes ga versieren,...
:o)