woensdag 13 april 2011

tassen in Zweden en daarna in een stroom versnelling

 Afgelopen weekend ben ik heerlijk een paar dagen naar Zweden geweest. Ik logeerde bij haar en ik heb niet stilgezeten! Naast het knuffelen met Molly die net 3 maanden was, en lekker romantische kostuumdrama's kijken heb ik lesgegeven aan 15 getalenteerde quilters. We gingen de weekendtas maken. En voor de engelse lezers onder ons is er goed nieuws; er is nu ook een engelse versie!
 Thuis waren de driehoekjes al aan elkaar genaaid tot een lap waar de tas uitgeknipt ging worden.
 En iedereen had weer een andere kleurstelling, dit is een pakket wat ik heb samengesteld met het origineel in mijn achterhoofd. Klopt aardig, niet?
 En na twee dagen zwoegen was bijna iedereen zover. De handvatten konden eraan genaaid worden.
 Zie je mijn exemplaar on de onderste rij staan, derde van rechts? Hij is een beetje in elkaar gezakt. Hij maakt een kleine buiging voor het harde en knappe werk dat gedaan is. Applaus meiden!
 Tussen de bedrijven door werkte ik vlug, maar gestaag door aan dit schattige haasje (patroon van Country Stitches), het verjaardagskado voor Robin die vandaag 8 jaar is geworden! ' Wil je op de foto met je haasje? '  . ' Nee, da's niet cool mam' .
 Wat wel cool is het feit dat ze al 6 van zulke beesten heeft, en er elk jaar om vraagt. Sterker nog, ze geeft elk jaar een opdracht wel beest het nu weer moet worden. En ik moet erop borduren dat ie voor haar is en hoe oud ze toen was. De strijkplank heb ik in Zweden op een Loppis (rommelmarkt) gekocht, was maar 1,50 euro. Zou die niet leuk staan in de etalage? (bij de weg, de etalage is vandaag alweer leeggeplunderd door een zeker iemand. Ik wilde jullie nog van alles nieuws laten zien, maar helaas. OP!)
 Gouden uurtjes hadden mijn oudste en ik gisteren, die helemaal het borduurvirus te pakken heeft. Ze maakt een snoezig borduurtje ooit gekocht bij haar.  Ze was er al eerder aan begonnen, maar het belande met een kreet onder in de la. Nu gaat het goed en is ze helemaal verslaafd. Het moet overal mee naar toe en dan gaat ze net als haar moeder lekker pikken....
 Vergeet ik nog helemaal nog te laten zien wat er vandaag op het programma stond; de Mysterie Quilt! Dit is maandblok 2 van Trudy met wat eigen stofjes. Mooi hoor!
Maandblok 3 is dit patchwork blok opgeleukt met een bloementak en vogeltje. Het hartje in zijn bekje is geborduurd. Een kleine aanpassing van het patroon, houden we van :-) .

Happy Quilting!

Dorry

9 opmerkingen:

Miranda zei

Wat is het genieten op jou blog vandaag! Allemaal mooie taskes, een lievert van een knuffel en een mooie quilt....bedankt voor het showen!

Phebe and Jane zei

Wat leuk om met je dochter te borduren! Ik heb 3 dochters, maar alleen de jongste is geinteresseerd in stofjes. Leuk om samen met je kind zo iets te delen, vind je niet? Mooie tassen hebben jullie gemaakt.
Groetjes, Marian

Anoniem zei

Lovely bags Dorry. How nice your Daughters sew also, Happy Birthday to Robin! Beautiful "Born to Quilt" blocks. Kindest regards, Ann

Shirley zei

Oh meisie wat laat je veel moois zien! Geweldig succesvol die tassenworkshop, en de konijntjes voor je dochter, hoe lief!

goof zei

*P*R*O*F*I*C*I*A*T* *R*O*B*I*N*!!!!

Wat heb je een geweldig schattig konijntje gekregen, zo LIEF!!!!
:o)

Wat een geweldig mooie tassen daar helemaal in het verre Zweden!
En dan ook nog de mooie BOM, applaus voor José!

Dorry, bedankt voor het 'smul-logje'!
Fijne dag allemaal!

ria vogelzang zei

Gefeliciteerd met Robin's verjaardag!! Geniet ze vandaag!
Geweldig dat je dochter ook al het handwerkvirus te pakken heeft... ;)
En wat een prachtige dingen laat je zien; een schitterend konijntje; super-tas en prachtige patchworkblokken!
Heerlijk visiten!!

Gert zei

Leuk zeg, al die tassen bij elkaar. En lekker om er even zo'n weekend tussenuit te zijn, en dan ook nog zulke gezellige mensen om je heen hebben.

Carin zei

Wat een prachtige tassen zijn er gemaakt. Ook nog gefeliciteerd met Robin, 2 dagen eerder jarig dan mijn zoon die vandaag alweer 27 wordt. Wat worden ze toch snel groot.

mieke zei

Gefeliciteerd met Robin, Leuk die knuffel verzameling.
En ook leuk dat Mara aan het borduren is.
Mijn dochter ziet handwerken helaas niet zo zitten.
De jongens daarentegen zijn super handig en maken ' alles ' .
Leuk die tassen.
En belachelijk dat je etalage weer is leeggehaald.
Een soort van grof doorschijnend gordijn tussen etalage en winkelruimte hangen en onderaan vastmaken.
Je kunt er dan toch nog door heen kijken en de lolbroeken kunnen er minder goed bij.
grtjs Mieke