maandag 4 april 2011

Leef je nog, en hoe een week voorbij vlóóg!

 Een goede morgen lieve quilters. Of ik nog een keer een blogje schreef. Natuurlijk, maar 's nachts wil ik slapen als dat mag. Afgelopen week is voorbij gevlogen, niet normaal meer. We beginnen even met de stoffen die hierboven staan; van Moda is 'Heritage for a cause, collections Faith' binnen gekomen. En ook nog Pom Pom De Paris van French General.
 Terwijl ik die uit aan het pakken en snijden ben met Dorien, gaat Sue Daley aan ons alles over de Antique Sampler BOM uitleggen. Het belooft een heerlijke dag te worden. En wat een tips en trucks hebben we geleerd!
 Hier gaan de cursisten al flink aan de slag met die ronddraaiende snijmatjes, wat een uitvinding!
 En fussy-cutten met het plexiglazen malletje; staat zo leuk als het stofpatroon zich steeds herhaalt.
 Ach, en een stipje hoort erin, niet waar? Zeker bij Dotty :-)
 Een beetje reverse appliqué, niet bang zijn, gewoon doen! Je kijkt hier op de handen van Karen, die is helemaal 'hooked' sinds we haar eens een keer bezochten.
 Wat een schat ven een quilt, gewoon gemaakt van restjes. Ook jellyroll-friendly voor de jellyroll fans.
 En wat dacht je van deze variatie op de weddingring? Twee stoffen zijn er maar gebruikt!
 Een bekende quilt, met een kleine variatie. Heel scrappy gemaakt.
 En wat dacht je van een variatie op de Japanse Puzzel? Zo slim bedacht.
 En deze kleuren vind ik zo mooi....
 Kijk eens wat een leuke basis ze heeft gebruikt!
 Lijken wel marinierscompassen, maar dan allemaal met kartonnetjes.
 En dit is de allernieuwste quilt; met wolletjes en stofjes gecombineerd! Ik vind hem zo leuk, vooral die clamshells langs de rand.
 Zij was er ook bij en hadden veel te bespreken.
 Ondertussen kwam Krijna ook nog langs met haar Morrell; de hele top is af! Wat is ie mooi he!!!
 En voor die quilt kwamen deze dames ook al; ze stonden al ruim voor openingstijd te wachten voor de winkel. Ze kwamen natuurlijk voor de Supergoof Trunkshow!
 Eerst naar de keuken waar de koffie, thee en de aarbeienvlaai al klaar stond. Het zonnetje scheen er rustig op los. Het beloofde een bijzondere dag te worden!
Ademloos werd er geluisterd en gekeken, een traantje weggepinkt, en af en toe een gulle lach die door de open tuindeuren zijn weg naar buiten vond. Het was een week met een gouden randje. Kijk maar eens hier, en hier en hier voor leuke verslagen van dit evenement.

Zo, en als jullie nu gaan denken dat ik nu even uitrust. Nee joh, hoe kom je daar nu bij! Op zondag ben ik even een kijkje gaan nemen bij het nieuwe Quiltgebeuren , is mooi geworden joh! En vanavond sta ik met mijn winkeltje en een eigen trunkshow bij de Veldhovense Rainbowquilters. Dan is er vrijdagochtend weer een aflevering van de Kalender BOM en vrijdagmiddag vlieg ik naar Barbara! Ik ga daar voor haar eigen quiltersgilde een twee daagse workshop geven. Slapen? Eh, wanneer doe ik dat?

Happy Quilting!

Dorry

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was echt een heerlijke dag zaterdag.Wat een lief mens is Ingrid toch en wat een heerlijke rustige manier van vertellen heeft ze. Dorry bedankt voor de geweldige ontvangst en de heerlijke koffie; we komen gauw een keertje terug om op ons gemak van al je stofjes te genieten. groetjes van annemieke

Inge Slaats zei

Jemig!!! Hoezo ben jij een druk baasje? En dan ook nog zo'n geweldig stukkie schrijven, helemaal gezellig en leuk. Sue met haar tips en trucs én haar prachtige quilts, alles kwam weer even terug, zelfs een klein knaagje van het vervelende gevoel (ergens anders opgedaan zoals je weet), maar dat verdween weer snel hoor.
Wat was het leuk hè afgelopen zaterdag. Keigave, hihi.... foto van Syl, Berna en mijzelf. Zelfs op dat moment, trappelend van ongeduld, hadden we al dikke pret. Ik heb genóten van Goof (wat een schat!) en jou en José (lekker enthousiast mens hoor, die schoonmoeder van jou.
Nou en dan maar weer met frisse moed deze week induiken. Je hebt weer leuke dingen op stapel staan. Gezellig naar Barbara. Molly knuffelen doe je toch ook hè!

Fijne week en tot snel maar weer.

Groetjes,
Inge

PS: ben al druk in de weer met mijn nieuwe mooie lappies, mandjes!!

sylvia zei

lieve help, meid, hoe doe je dit allemaal: petje af!!!
ik heb genoten van Ingrid en jou en je winkel, maar dat was je vast niet ontgaan!!!
leuk dat je nog een link naar mijn weblog in je verhaal had!!!
het is een heeeeeeeeeeel eind van hier naar jou, maar het was WEER niet de laatste keer!! Ik kom terug....
veel plezier deze week met al je activiteiten en tot kijk, groetjes, Sylvia

Annemieke zei

Wat een mooie quilts op de foto's van Sue!En wat zijn er weer mooie stoffen binnen gekomen en wat heb je het druk, ongelooflijk!

Groetjes
Annemieke